Τι να προσέχετε όταν χρησημοποιήτε θερμαντικά σώματα
26 Ιαν
0 Σχόλια
819 Προβολές
Όλα τα θερμαντικά σώματα, οι σόμπες και τα τζάκια μπορούν να ζεστάνουν καλά το χώρο σας τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Όμως πρέπει να γνωρίζετε πως να τα χρησιμοποιήσετε και τι να προσέχετε. Και αυτό επειδή φέρουν κίνδυνο πυρκαγιάς και δηλητηριασης απο μονοξειδιο του άνθρακα.
Οι φορητές ηλεκτρικές θερμαντικές συσκευές ευθύνονται για δεκάδες πυρκαγιές κάθε χρόνο. Και αυτό, διότι μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη σε υλικά όπως οι κουρτίνες, τα βιβλία, τα ρούχα, τα εύφλεκτα υγρά κ.λπ. Και αν συμβεί αυτό, η συνέπεια μπορεί να είναι μεγάλη πυρκαγιά.
Για να προστατευθείτε, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:
1. Πριν χρησιμοποιήσετε τα φορητά θερμαντικά σώματα ή τη φορητή σόμπα, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και ελέγξτε τα για ίχνη φθοράς. Αν βρείτε τέτοια ίχνη, μην τα χρησιμοποιήσετε καθόλου.
2. Μην τα αφήνετε ποτέ αναμμένα μόνα τους σε ένα δωμάτιο.
3. Να σβήνετε οπωσδήποτε τα φορητά θερμαντικά σώματα και τη φορητή σόμπα πριν μπείτε για ύπνο.
4. Να τοποθετείτε τα θερμαντικά σώματα και τις σόμπες σε λείες, επίπεδες επιφάνειες, μακριά από τις περιοχές που περνάτε συχνά.
5. Βεβαιωθείτε ότι κάθε πλευρά τους απέχει τουλάχιστον 1 μέτρο από εύφλεκτα υλικά, όπως τα κρεβάτια, οι καναπέδες, οι κουρτίνες, τα βιβλία, τα ρούχα, τα εύφλεκτα υγρά. Ιδανικά, να τα τοποθετείτε στη μέση ενός άδειου τοίχου.
Βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά.
1. Βεβαιωθείτε ότι το φις του ηλεκτρικού θερμαντικού σώματος ταιριάζει καλά στην πρίζα στον τοίχο. Αν όχι, αναζητήστε άλλη, κατάλληλη πρίζα.
2. Μην τροφοδοτείται ποτέ τα θερμαντικά σώματα με μπαλαντέζες.
3. Ποτέ μην βάζετε το καλώδιο κάτω από το χαλί ή τη μοκέτα. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, αν αυτό υποστεί φθορά.
4. Ελέγξτε τακτικά το καλώδιο και την πρίζα της μην τυχόν και ζεσταθεί. Το ίδιο να κάνετε και στις σόμπες, ελέγχοντας την πρόσοψή τους. Αν ζεσταθεί το καλώδιο, η πρίζα ή η πρόσοψη, απενεργοποιήστε αμέσως τη συσκευή και φωνάξτε έναν ειδικό να την ελέγξει.
5. Μην βάζετε ποτέ τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα κοντά σε πηγές νερού. Και ποτέ μην τα αγγίζετε με βρεγμένα χέρια.
6. Μία φορά τον χρόνο πρέπει να κάνετε συντήρηση σε όλες τις θερμαντικές συσκευές, ακριβώς όπως χρειάζεται συντήρηση ο καυστήρας του καλοριφέρ και το τζάκι.
Σε ‘ότι κάνουμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθούμε τους κανόνες ασφαλείας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την υγεία και την ασφάλειά μας. Ελπίζουμε το άρθρο μας να ήταν αρκετά ενημερωτικό.
Μπορείτε να βρείτε αερόθερμα, θερμάστρες υγραερίου, θερμάστρες χαλαζία, θερμοπομπούς, καλοριφέρ, και ηλεκτρικά υποστρώματα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.